"Üniversite Sendika Buluşması" Etkinliğinin Beşincisi Gerçekleşti
24 Kasım 2016 05:35

Fakültemiz öğrenci topluluğu ÇEKAT’ın düzenlediği "Üniversite Sendika Buluşması" etkinliğinin beşincisi 23/11/2016'da gerçekleşti.

Fakültemiz Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu ÇEKAT’ın düzenlediği Üniversite-Sendika buluşmalarının beşincisi 23 Kasım tarihinde fakültemiz 100. Yıl Kültür Merkezi'nde yapıldı. Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Av. Taliphan Kıymaz ve Türk Metal MESS Ortak Eğitim Sorumlusu Mustafa Kemal Şen, fakültemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eyüp Bedir, Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yücel Uyanık, Prof. Dr. Aydın Başbuğ ve Doç. Dr. Türker Topalhan etkinliğe katıldı.

100’ün üzerinde öğrenci ve ÇEKO öğretim üyelerinin de katıldığı toplantıda Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Av. Taliphan Kıymaz Türkiye’de Sendikacılık üzerine bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye’de sendikacılığın tarihi ve Türk Metal Sendikası’nı anlattı.  Av. Taliphan Kıymaz, "sendika ile Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü öğrencilerin buluştuğu Üniversite-Sendika buluşmalarının bir yenisini Gazi Üniversitesinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sendikamız kapısının tüm üniversitelere ve tüm ÇEKO Öğrencileri sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha buradan sizinle paylaşmak istiyorum” dedi.

Gazi Üniversitesi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yücel Uyanık ise yaptığı konuşmada “bugün bu etkinliği gerçekleştiren Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu ÇEKAT’ın 90 yılların başında kuruluş konuşmasını yapmanın verdiği gurur ile 26 yıllık resmi geçmişi olan ÇEKAT’ın yeni yönetimi başarılar dilerim. Ayrıca bugün aramızda bulunan Türk Metal Sendikası’nın değerli yöneticilerine, öğrencilerimize verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” dedi. Etkinlikte, Türk Metal Ortak Eğitim Sorumlusu Mustafa Kemal Şen’de Sosyal Medya ve Kariyer isimli sunumu gerçekleştirdi.