14-16 Nisan tarihleri arasında üniversitemiz tarafından düzenlenen Çanakkale gezisinin ilk durağı savaşın kaderini doğrudan etkileyen Kilitbahir’di. Kilitbahir'de Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının yapmış olduğu kahramanca mücadele ettiği alan ve yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki top mermisini tek başına sırtlanan Koca Seyit’in düşman donanmasının kalbi olan “Ocean” zırhlısını boğazın derinliklerine yolladığı alanı ziyaret edildi. Gezinin ikinci durağı ihtişamı, mimarisi, konumu ve büyüklüğü ile göz kamaştıran Çanakkale Şehitler Anıtı’ydı. Daha sonra  57. Piyade Alayı Şehitliği'nde Anzak askerinin ilerleyişini durduran kahraman Türk askerinin efsaneleşen savunmasını rehber eşliğinde konuklarımız tarafından ziyaret edildi. Gezi Çanakkale Savaşı’nın dönüm noktalarından biri sayılan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” emrini verdiği Conkbayırı Mevzii'ni ziyaret ile son buldu. Conkbayırı Mevzii'nde gözlerini dahi kırpmadan şehitliğe yürüyen kahramanlarımızın düşmanı durdurduğu alan ve  Atatürk’ün göğsüne saplanan şarapnel parçası sonucunda saatinin parçalandığı alanı ziyaret edildi.

Gezi programını uyumlaştıran Sağlık ve Kültür Daire Başkanlığı'na, fakültemiz adına koordinatörlük yapan Araştırma Görevlisi Yasin Ertürk hocamıza, geziye katılan tüm öğrencilerimiz ve personelimize teşekkürlerimizi sunarız.

Çanakkale Gezisi Fotografları

Çanakkale Gezisi Videosu