ÇEKAT'ın Düzenlediği İkinci “Üniversite-Sendika Buluşması” katılımcılarıyla buluştu
26 Mayıs 2017 07:09

Fakültemiz Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu tarafından “Üniversite-Sendika Buluşması” etkinliğinin ikincisi 25 Mayıs 2017'de düzenlendi. Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet M. ÖZAYDIN, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eyüp BEDİR, ÇEEİ Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yücel UYANIK ve Araştırma Görevlisi hocaların katılımı ile düzenlenen etkinlikte 25 Mayıs 2017 Perşembe Günü Hak İş Konfederasyonu'na bağlı metal işkolunda örgütlü Çelik İş Sendikası'nın Genel Başkanı Sayın Yunus DEĞİRMENCİ, Sendikanın Genel Eğitim Sekreteri Sayın Ferhan ÖNER ve Çelik İş Sendikası fakültemizde ağırlandı.

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, öğrencilere günümüz sendikacılığını, sendikanın faaliyetlerini ve Türk çalışma hayatını anlattı. Öğrencilere seslenen ve Sendikanın hangi şartlarda hangi amaçlarla kurulduğunu anlatan Değirmenci, "Çelik-İş Sendikası 1965 yılında Karabük'te Kardemir'de ateşin karşısında ekmek mücadelesi veren gerçek bir işçi sendikasıdır. Tamamen çalışanların kurduğu bir sendikadır. Bu sendikanın sermayesi tamamıyla çalışanlardır. Yani tezgah başlarında alın teri akıtan insanların sahiplediği ve omuzlarda taşıdığı bir sendikadır. Şuanda sendikamız 40 binlere yaklaştı ve inşallah en kısa sürede bu sayıyı 50 binin üzerine taşıyacağız" diye konuştu. Sendikaların geçmiş yıllarda kaybettiği itibarını yeniden kazandırmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Değirmenci, "İşçi ile patron arasında kurduğumuz köprünün sağlam olması için mücadele veriyoruz. Gece vardiyalarına gidiyoruz. İşçinin evlerine misafir oluyoruz. Bu sayede üyelerimizin beklentilerini daha iyi gözlemleyebiliyoruz. Başkalarının yapmadığını yaparak Çelik-İş Sendikası'nın farklılığını ortaya koymaya çalışıyoruz" dedi.

Çalışma hayatına işçi olarak başladığını da anımsatan Değirmenci, "Baştemsilcilik, Kayseri Şube Başkanlığı, Hak-İş Kayseri İl Başkanlığı yapmış ve 5 yıl önce Genel Merkeze Genel Sekreter olarak seçilmiş, 9 ay önce de Genel Başkanlığa gelmiş bir sendikacıyım' diyerek kendi çalışma hayatına dair de bilgiler paylaştı. "Ülkemi ve milletimi seviyorum" diyen Değirmenci, "Davam var, hedefim var. Yarınlara hep umutla bakan, bu ülkenin geleceği için her türlü fedakârlığı yapan bir anlayışım var" dedi. Nitelikli çalışan sayısının yeterli olmadığını da ifade eden Değirmenci, sendikaları Çalışma Ekonomisi öğrencilerinin yönetmesi gerektiğine inandığını ve bu nedenle buraya gelmeyi önemsediğini kaydetti. Değirmenci, öğrencilere staj başta olmak üzere çalışma hayatına dair her türlü konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Prof. Dr Eyüp Bedir'in Değirmenci'ye çiçek takdim etmesiyle program sona erdi.

Tüm fotoğraflara erişmek için tıklayınız.