Gazi'ye Büyük Görev: Üniversitemiz Araştırma Üniversitesi Oldu
28 Eylül 2017 01:15

Kurulduğu günden bu yana bilime ve bilimsel çalışmalara büyük önem veren Gazi Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği on araştırma üniversitesinden birisi oldu

Yetiştirdiği on binlerce mezun ve bünyesinde barındırdığı araştırma merkezleri ve binlerce akademisyen ile bir bilim merkezi olan Gazi Üniversitesi, Türkiye için yeni bir misyonu üstlenmenin haklı gururunu yaşıyor. Ülkemizde gerçekleştirilen bilimsel çalışmaları daha ileri noktalara taşımayı hedefleyen Yükseköğretim Kurulu, bu amaçla on araştırma üniversitesi belirleyeceklerini duyurmuştu.

Gazi, Araştırma Üniversitesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 26 Eylül 2017 tarihinde Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreninde, araştırma üniversitesi olarak belirlenen on üniversiteyi açıkladı.

Üniversitelerin mevcut akademik ve araştırma altyapıları, performansları ve hedefleri üzerinden "çıktı odaklı" yaklaşık yüz parametre üzerinden yapılan üç aşamalı değerlendirme sonucunda Gazi Üniversitesi, on araştırma üniversiteden biri oldu. Araştırma üniversitesi olan üniversiteler alfabetik sırayla şöyle: Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir İleri Teknoloji Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi.

Araştırma Üniversitesi Nedir?

"Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen "Araştırma Üniversiteleri"nin amacı, ülkemizin öncelikli alanları ve hedefleri kapsamında nitelikli bilgi üretmek, araştırma yetkinliği yüksek doktoralı insan kaynağını yetiştirmek, disiplinler ve kurumlar arası işbirlikleri ile uluslar arası işbirliklerini artırmak ve Türk üniversitelerinin uluslar arası derecelendirme sistemlerinde görünürlüğünü ve bilinirliği artırmak olarak tanımlanmıştır. Araştırma Üniversiteleri bu amaç doğrultusunda üstlendikleri misyon ve tanımlı stratejik yol haritalarına göre desteklenecek.

Araştırma Üniversitesi Beratını Sayın Cumhurbaşkanımızdan alan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, “Ülkemize ve üniversitemize birlikte çalışarak en güçlü bir biçimde hizmet etmekten gururluyuz; üniversitemiz için önemli bir görev ve büyük bir sorumluluk. Bu görevi de en iyi bir biçimde başarı ile yerine getireceğiz. Araştırma üniversitesi olmamızda emeği geçen akademisyenlerimiz başta olmak üzere tüm personelimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.