Kariyer Hizmetleri

Kariyer Yönlendirme Topluluğu

Kariyer Yönlendirme Topluluğu (KARYÖN) 1998 yılının son çeyreğinde fakültemizde kurulmuş, 2002'de öğrenci topluluğu haline getirilmiştir. KARYÖN öğrencilerimizin kariyer planlarını geliştirmesini ve iş hayatına hazırlanmalarını sağlamak, üniversite - özel sektör işbirliğine dayalı faaliyetlerde bulunarak geleceğin yönetici ve liderleri olabilmeleri için potansiyellerini ortaya çıkaracak imkan ve fırsatları yaratmak amacıyla hizmet vermektedir. Her yıl kariyer günleri etkinliği düzenlemektedirler.

9. Akademi Kariyer Günleri fotoğrafları için tıklayınız.

10. Akademi Kariyer Günleri fotoğrafları için tıklayınız.

İŞKUR

Fakültemizde İŞKUR Hizmet Ofisi öğrencilerimiz ve halkımız için A Blok giriş katta (öğrenci işleri çaprazı) hizmet vermektedir.

Salı günleri açık olan İŞKUR Hizmet Ofisinde, 08:00-16:00 saatleri arasında görevli İş ve Meslek Danışmanından aşağıdaki başlıklarda destek alabilirsiniz.

Özgeçmiş (CV) hazırlama; CV sadece kimlik bilgileriniz ve aldığınız sertifikaların isimlerinden oluşan bir belge değildir. CV’niz sizi tanımayan bir işverene sunulmuş yansımanızdır. CV’niz aynı zamanda potansiyelinizi de ifade etmelidir. Eksik hazırlanmış bir CV uygun olduğunuz bir iş için eşleşme şansınızı elinizden alabilir.

İş görüşmesi ve mülakat teknikleri; İşverenlerle sürekli iletişim halinde olan İş ve Meslek Danışmanları ile birebir mülakat deneyimi yaşayabilir, eksi ve artı yönleriniz hakkında profesyonel geri dönüş alabilirsiniz. İş arama becerilerinizi arttırabilir, yarı zamanlı –tam zamanlı iş imkânları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kariyer danışmanlığı; uzmanlaşmayı düşündüğünüz sektör ve/veya meslekle ilgili olarak İş ve Meslek Danışmanı ile geleceğe yönelik yol haritanızı belirleyebilirsiniz. Eğer henüz ne yapmak istediğinize karar veremediyseniz fikir alabilir, görüşmeler sonucunda kendiniz için en iyi olanı tercih edebilirisiniz.

İşbaşı eğitim staj programları; çalışmayı düşündüğünüz meslekle ilgili okurken tecrübe kazanabilir, aynı zamanda gelir elde edebilirsiniz. İşbaşı eğitim programı hakkında detaylı bilgi almak ve gerekli belgeleri hazırlamak için Hizmet Ofisini ziyaret edebilir ya da İŞKUR web sitesini kullanabilirsiniz.

Girişimcilik ve meslek edindirme kursları; KOSGEB teşviklerine başvuru için ön koşul olan girişimcilik sertifikasına İŞKUR kursları ile sahip olabilir, meslek edindirme kursları ile ilgi duyduğunuz alanlarda eğitim alabilirisiniz.

İŞKUR üyeliği ve detaylı bilgi  için  https://esube.iskur.gov.tr/