Gazi Üniversitesi sporun alabildiğine yaşadığı ve yaşatıldığı bir kurumdur. Üniversitemize bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu verdiği eğitimin yanı sıra spor dünyasına kazandırdığı simalarla dikkatleri üzerine çekmektedir. Naim Süleymanoğlu'ndan Nurcan Taylan'a kadar Türk ve dünya sporuna yön veren birçok ünlü spor adamı Gazi'den geçerek bulundukları yere ulaşmıştır.

Üniversitemizde Jimnastik, Voleybol, Basketbol, Step, Badminton, Kros, Atletizm, Halter, Judo, Futbol, Hentbol, Güreş, Kayak, Taekwando, Masa Tenisi, Plaj Voleybolu, Plaj Hentbolu ve Yüzme dalları başta olmak üzere spor çalışmaları sürdürülmekte ve öğrencilerimiz bu dallarda Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen spor karşılaşmalarına katılarak üniversitemize çeşitli dereceler kazandırmaktadır.

Bunların yanında fakültemizde 2006 yılı başında hizmete giren tam donanımlı bir spor salonuna sahiptir. Salon standart ölçülerine uygun antistatik malzeme ile güçlendirilmiş yer döşemesinin yanında 480 oturak, 2 erkek ve 2 bayan soyunma odası ile birer erkek ve bayan hakem soyunma odası ve bu soyunma odalarında dahili duş, ek olarak 2 adet tam donanımlı sauna salonu ve 2 adet fitness salonu içeren tam bir spor kompleksi olarak yeni bina önünde yerin 2 kat altında bulunmaktadır.