Uluslararası İlişkiler Bölümü 1982 yılında öğrencilerine alanıyla ilgili eğitim vermek ve mezunlarına geniş çalışma imkanları sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bu hedefe hizmet etmek amacıyla Uluslararası İlişkiler Bölümü ana bölüm derslerinin yanı sıra alanla ilgili ekonomi ve hukuk derslerine de programında yer vermektedir. Bu çeşitliliğin Dışişleri Bakanlığı'nda çalışma imkanı yaratmanın yanı sıra mezunların değişik özel ve kamu kurumlarının dış işleri bölümlerinde çalışmalarına imkan verdiğine inanılmaktadır. Uluslararası İlişkiler Bölümü aynı zamanda öğrencilerine gerçek dünya politikasını uzmanlarından öğrenme ve değerlendirme imkanı sağlamak amacıyla hem görevdeki hem de emekli büyükelçilerle birlikte çalışmayı tercih etmektedir.

Bölümümüzden lisans derecesi almak isteyen adaylar aşağıda detaylı bir şekilde verilen dört yıllık programı tamamlamak zorundadırlar.

Uluslararası İlişkiler Bölümü, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'yle işbirliği içerisinde Master ve Doktora programları da düzenlemektedir.